Toetjes

Cinnabon Kaneelrollen

Cinnabon kaneelrollen zijn zachte, heerlijke zoetigheden met een rijke kaneelsmaak. Hier is een eenvoudig recept om ze thuis te maken:

Ingrediënten:

Voor het Deeg:

240 ml warme melk
70 g suiker
1 zakje droge gist (11 g)
115 g gesmolten boter
2 grote eieren
500 g bloem
1 theelepel zout

Voor de Vulling:

200 g donkere suiker
2,5 eetlepels kaneel
75 g boter (op kamertemperatuur, zacht)
Voor de Romige Glazuur:

100 g roomkaas (op kamertemperatuur)
60 g boter (op kamertemperatuur)
190 g poedersuiker
1 theelepel vanille-extract
2-3 eetlepels melk (voor de consistentie)

Bereidingswijze:

Doe de warme melk in een kom en voeg de suiker en droge gist toe. Laat het 5-10 minuten staan totdat de gist actief wordt.
Voeg de gesmolten boter, eieren, zout en bloem toe aan het gistmengsel. Kneed tot je een zacht, niet plakkerig deeg hebt. Doe het deeg in een ingevette kom, dek het af en laat het 1 uur rijzen, totdat het in volume verdubbeld is.

Meng de donkere suiker en kaneel in een kom.
Rol het gerezen deeg op een met bloem bestoven oppervlak uit in een rechthoekige vorm. Smeer de zachte boter gelijkmatig over het deeg en strooi het kaneelmengsel erover.

Rol het deeg strak op vanaf de lange kant. Snijd de rol in plakjes van 2-3 cm dik. Leg de plakjes op een ingevette bakplaat of een met bakpapier beklede bakplaat. Dek ze af en laat ze nog 30 minuten rijzen.

Verwarm de oven voor op 180°C. Bak de kaneelrollen gedurende 20-25 minuten, totdat ze goudbruin zijn.

Klop de roomkaas en boter in een kom tot een glad mengsel. Voeg de poedersuiker geleidelijk toe. Voeg het vanille-extract en indien nodig de melk toe om de gewenste consistentie te bereiken.

Bestrijk de warme kaneelrollen royaal met de romige glazuur. Serveer ze warm of lauw.

Eet smakelijk!

    Leave a Reply

    Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

    Fout: geen feed gevonden met ID 3.

    Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.