Ingrediënten:
1 theelepel matcha poeder
60 ml heet water (ongeveer 80°C)
200 ml koude melk (optioneel amandelmelk, sojamelk of havermelk)
1-2 theelepels honing of ahornsiroop (optioneel)
IJsklontjes
Bereiding:
Doe het matcha poeder in een kleine kom. Voeg 60 ml heet water toe. Gebruik een bamboeklopper (chasen) of een kleine garde om het matcha poeder volledig te mengen met het water. Het mengsel moet glad en schuimig zijn.
Als je het wilt zoeten, voeg dan honing of ahornsiroop toe aan het matcha mengsel en roer goed door.
Vul een glas voor de helft met ijsklontjes. Giet de koude melk erbij.
Voeg het matcha mengsel toe aan het glas. Roer voorzichtig met een lepel om het goed te mengen.
Je koude matcha latte is klaar!
Je kunt eventueel wat extra matcha poeder over de bovenkant strooien of garneren met een paar muntblaadjes.
Geniet ervan!
No Comments