Okonomiyaki(Japanse Pannenkoek)
Ingrediënten:
1 kop bloem
1/2 kop water
2 eieren
1/4 witte kool (fijn gesneden)
1 lente-ui (fijn gesneden)
100 gram fijn gesneden spek of kip (optioneel)
1 eetlepel tempura stukjes (tenkasu)
1 eetlepel benishoga
Zout en peper
Olie (voor het bakken)
Saus en toppings:
Okonomiyaki saus (verkrijgbaar in winkels of maak een mix met Worcestershire saus)
Mayonaise
Katsuobushi (gedroogde bonito vlokken)
Aonori (gedroogd zeewier)
Bereidingswijze:
Beslag maken: Meng in een grote kom de bloem, water en eieren tot een glad beslag.
Voeg de fijn gesneden kool, lente-ui en eventueel het spek of de kip toe aan het beslag. Breng op smaak met zout en peper.
Verhit een beetje olie in een koekenpan. Giet het beslag in de pan en spreid het uit in een pannenkoekvorm. Leg er eventueel plakjes spek bovenop. Bak op middelhoog vuur aan beide kanten goudbruin, ongeveer 3-4 minuten per kant.
Haal de okonomiyaki uit de pan en leg op een bord. Besprenkel met okonomiyaki saus en mayonaise. Strooi er ten slotte katsuobushi en aonori overheen.
Snijd in stukken en serveer warm.
Eet smakelijk!
No Comments