Deze smakelijke en voedzame okra stoofpot is een perfecte keuze voor een warme maaltijd.
Ingrediënten:
500 gram okra
300 gram runderlappen in blokjes
1 grote ui
2-3 teentjes knoflook
2 eetlepels tomatenpuree
2 tomaten
1 citroen (sap)
2 eetlepels olijfolie
Zout
Zwarte peper
Rode chilivlokken (optioneel)
5-6 kopjes water of bouillon
Bereiding:
Maak de okra schoon door de steeltjes conisch af te snijden, was de okra en laat ze uitlekken in een vergiet. Pers het sap van de citroen en sprenkel dit over de okra, meng goed door. Dit voorkomt dat de okra slijmerig wordt.
Verhit de olijfolie in een grote pan. Voeg de blokjes rundvlees toe en bak op middelhoog vuur totdat het vlees zijn vocht heeft vrijgegeven en weer heeft opgenomen.
Snipper de ui en voeg toe aan de pan. Bak de ui totdat deze glazig is. Hak de knoflook fijn en voeg toe aan de pan.
Voeg de tomatenpuree toe en bak een paar minuten mee. Voeg daarna de geraspte tomaten toe en meng goed. Laat de tomaten zacht worden.
Voeg de voorbereide okra toe aan de pan. Breng op smaak met zout, zwarte peper en eventueel rode chilivlokken.
Voeg het water of de bouillon toe en meng goed. Doe het deksel op de pan en laat het geheel op middelhoog vuur ongeveer 30-40 minuten koken, totdat de okra en het vlees zacht zijn. Voeg indien nodig meer water toe.
Haal de pan van het vuur en laat even rusten. Serveer warm.
Eet smakelijk!
No Comments