Hier is het recept voor pastasaus met avocado en sesam;
Ingrediënten:
1 rijpe avocado
1/4 kop tahin (sesampasta)
1/4 kop yoghurt (optioneel, voor een romige textuur)
2 teentjes knoflook
1/4 kop citroensap
1/4 kop olijfolie
1/2 bos verse dille
1/4 kop sesamzaad (bij voorkeur geroosterd)
Zout en peper
Pasta (bij voorkeur spaghetti of penne)
Bereiding:
Breng een grote pan met water aan de kook. Voeg zout toe aan het kokende water en kook de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees eruit met een lepel.
Plet of rasp de knoflook.
Snijd de dille fijn.
Doe de avocado, tahin, yoghurt, knoflook, citroensap en olijfolie in een keukenmachine of blender. Mix tot een gladde massa.
Voeg de fijngehakte dille en geroosterde sesamzaadjes toe. Breng op smaak met zout en peper. Als de saus te dik is, kun je een beetje pastawater toevoegen om de consistentie aan te passen.
Giet de pasta af, maar bewaar een beetje pastawater.
Doe de pasta terug in de pan en voeg de saus toe. Meng goed zodat de saus gelijkmatig over de pasta verdeeld is.
Verdeel de pasta over de borden. Garneer met extra dille en geroosterde sesamzaadjes.
Eet smakelijk!
No Comments