Diner

Ratatouille

 

Ratatouille is een klassieke Franse groenteschotel die kleurrijke plakjes aubergine, courgette, paprika en tomaat combineert in een smaakvolle tomatensaus.

Ingrediƫnten:

2 aubergines
2 courgettes
2 rode paprika’s
2 gele paprika’s
2 tomaten
1 grote ui
4 teentjes knoflook
4 eetlepels olijfolie
1 theelepel zout
1 theelepel zwarte peper
1 theelepel tijm
1 theelepel rozemarijn
1 theelepel basilicum
1 eetlepel tomatenpuree (optioneel)

Bereiding:

Snijd de aubergines, courgettes, rode en gele paprika’s in dunne plakjes.
Snijd de tomaten ook in dunne plakjes.
Snipper de ui en knoflook fijn.

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote pan.
Voeg de ui en knoflook toe en fruit tot ze goudbruin zijn.

Voeg de gesneden tomaten toe aan de pan en roer goed door.
Voeg zout, zwarte peper, tijm, rozemarijn en basilicum toe.
Voeg indien gewenst de tomatenpuree toe.
Laat de saus 10 minuten op laag vuur pruttelen.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Verdeel de tomatensaus over de bodem van een ovenschaal.
Schik de gesneden groenten om en om in de schaal: een plakje aubergine, een plakje courgette, een plakje paprika, een plakje tomaat, enzovoort…
Besprenkel de groenten met de resterende 2 eetlepels olijfolie.

Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie.
Bak 40 minuten in de voorverwarmde oven op 180 graden.
Verwijder na 40 minuten de folie en bak nog eens 20 minuten, of tot de groenten gaar zijn.

Ratatouille kan warm of op kamertemperatuur geserveerd worden.
Serveer met vers brood of rijst.

Eet smakelijk!

    Leave a Reply

    Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

    Fout: geen feed gevonden met ID 3.

    Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.