Ingrediƫnten:
2 kopjes bloem
3 eieren
1 eetlepel olijfolie
Een snufje zout
Voor de Vulling:
250 gram rundergehakt
1 kleine ui
2 teentjes knoflook
1 eetlepel olijfolie
Zout en peper
1/2 kopje Parmezaanse kaas
1 kopje room
1/2 kopje geraspte Parmezaanse kaas
1/2 kopje geraspte mozzarella kaas
Zout en peper
2 grote uien
2 eetlepels boter
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel balsamicoazijn
Zout
Verse basilicumblaadjes
Saffraandraadjes
Bereiding:
Doe de bloem in een grote mengkom.
Maak een kuiltje in het midden en voeg de eieren, olijfolie en zout toe.
Meng langzaam en kneed het deeg tot het glad is.
Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het minstens 30 minuten rusten.
Verhit de olijfolie in een pan.
Voeg de geraspte ui en geperste knoflook toe en bak ze glazig.
Voeg het rundergehakt toe en bak tot het gaar is.
Breng op smaak met zout en peper.
Haal van het vuur en laat afkoelen, voeg dan de geraspte Parmezaanse kaas toe en meng goed.
Rol het rustende deeg dun uit en snijd het in vierkanten.
Leg een beetje van de vulling in het midden van elk vierkant.
Bevochtig de randen met water en dek af met een ander stuk deeg, druk de randen goed aan om te sluiten.
Kook de ravioli ongeveer 3-4 minuten in kokend gezouten water, giet af.
Verhit de room in een sauspan.
Voeg de geraspte Parmezaanse kaas en mozzarella kaas toe.
Roer tot de kaas volledig is gesmolten.
Breng op smaak met zout en peper.
Verhit de boter en olijfolie in een pan.
Voeg de in dunne plakjes gesneden uien toe en bak ze op middelhoog vuur tot ze gekarameliseerd zijn (ongeveer 15-20 minuten).
Voeg de balsamicoazijn toe en kook nog een tijdje.
Breng op smaak met zout.
Verdeel de ravioli over de borden.
Giet de kaassaus eroverheen.
Voeg de gekarameliseerde uien toe.
Garneer met verse basilicumblaadjes en saffraandraadjes.
Eet smakelijk!
No Comments