Toetjes

Chocolademousse

Chocolademousse is een heerlijk dessert met een intense chocoladesmaak en een zijdezachte textuur, dat bij elke hap voor plezier zorgt. Het is zowel eenvoudig te maken als visueel aantrekkelijk, en daarmee een perfecte keuze om uw gasten te imponeren.

Ingrediƫnten:

200 gram pure chocolade (minstens 70% cacao)
3 grote eieren (eiwitten en dooiers gescheiden)
2 eetlepels suiker
1 theelepel vanille-extract
200 ml slagroom (koud)
Een snufje zout

Bereidingswijze:

Breek de chocolade in kleine stukjes en smelt het au bain-marie. Plaats de chocoladestukjes in een hittebestendige kom en zet deze op een pan met kokend water. Roer totdat de chocolade volledig gesmolten is, haal het dan van het vuur en laat het iets afkoelen.
Klop de eierdooiers en de suiker met een garde tot een romig en lichtgeel mengsel. Voeg de gesmolten chocolade langzaam toe aan dit mengsel en meng goed. Voeg ook het vanille-extract toe.
Klop de koude slagroom met een mixer tot stevige pieken. Voeg de slagroom langzaam toe aan het chocolademengsel en meng voorzichtig met een spatel.
Klop de eiwitten met een snufje zout tot stevige pieken. Voeg de eiwitten toe aan het chocolademengsel en meng voorzichtig met een spatel om de luchtigheid te behouden.
Verdeel de mousse over serveerschaaltjes. Laat het minstens 2 uur in de koelkast staan om volledig op te stijven.

Serveer de chocolademousse puur of garneer met geraspte chocolade, stukjes fruit of een toefje slagroom.

Eet smakelijk!

    Leave a Reply

    Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

    Fout: geen feed gevonden met ID 3.

    Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.