Toetjes

Rijstepap

 

Dit recept voor rijstepap is een lichte en gemakkelijk verteerbare traktatie, waardoor het gemakkelijk te consumeren is. Met gezonde ingrediënten biedt het een gebalanceerde optie voor een snack of dessert.

Hier is het recept voor ovengebakken rijstepap:

Ingrediënten:

1 liter melk
1/2 kopje rijst
1 kopje kristalsuiker
2 eetlepels rijstmeel of tarwemeel
1 theelepel vanille-extract of vanillesuiker
Kaneel voor garnering

Bereidingswijze:

Spoel de rijst af en laat uitlekken. Doe de rijst in een pan en voeg water toe tot de rijst net onder water staat. Kook de rijst ongeveer 15 minuten tot hij zacht is. Giet af.
Doe de gekookte rijst in een ovenschaal. Voeg de melk toe en breng aan de kook op middelhoog vuur. Blijf roeren.
Voeg, zodra de melk kookt, de kristalsuiker toe en roer tot deze is opgelost.
Meng in een aparte kom het rijstmeel of tarwemeel met het vanille-extract of vanillesuiker en een beetje melk.
Voeg het mengsel van meel en vanille toe aan de kokende melk en blijf roeren tot het mengsel dikker wordt.
Giet de rijstepap in een ovenschaal en bak in een voorverwarmde oven op 180 graden Celsius gedurende ongeveer 20-25 minuten, tot de bovenkant lichtjes bruin is.
Haal uit de oven en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Garneer met kaneel en serveer.

Eet smakelijk!

    Leave a Reply

    Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

    Fout: geen feed gevonden met ID 3.

    Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.