Ingrediënten:
Voor de Macaron Schelpen:
120 gram amandelmeel
200 gram poedersuiker
100 gram eiwit (ongeveer 3 grote eiwitten)
30 gram kristalsuiker
Een snufje zout
Roze kleurstof (in gel- of poedervorm)
Voor de Vulling:
200 gram witte chocolade
100 ml room
1 theelepel vanille-extract
Bereidingswijze:
Voorbereiding van de Macaron Schelpen:
Meng het amandelmeel en de poedersuiker in een keukenmachine tot een fijn poeder.
Zeef het mengsel twee keer om ervoor te zorgen dat er geen klontjes achterblijven.
Begin met het kloppen van de eiwitten en het zout op lage snelheid met een mixer.
Voeg geleidelijk de kristalsuiker toe wanneer het mengsel begint te schuimen.
Klop op middelhoge snelheid tot stijve en glanzende pieken.
Voeg een paar druppels roze kleurstof toe, afhankelijk van de gewenste kleurintensiteit, en mix goed.
Voeg het amandelmeel- en poedersuikermengsel in drie delen toe aan de geklopte eiwitten, en meng voorzichtig met een spatel.
Meng tot het mengsel vloeiend is en als een lint van de spatel afloopt en na ongeveer 20 seconden weer samenkomt.
Doe het mengsel in een spuitzak en spuit cirkels van 3-4 cm diameter op een met bakpapier beklede bakplaat.
Tik de bakplaat een paar keer op het aanrecht om luchtbellen te verwijderen.
Laat de macarons 30-60 minuten op kamertemperatuur rusten totdat de bovenkant droog aanvoelt.
Verwarm de oven voor op 150°C.
Bak de macarons 12-15 minuten. Ze moeten stevig aanvoelen en een “voetje” hebben gevormd.
Haal ze uit de oven en laat ze volledig afkoelen.
Voorbereiding van de Vulling:
Breek de witte chocolade in kleine stukjes en doe deze in een kom.
Verwarm de room in een kleine pan tot net onder het kookpunt.
Giet de hete room over de witte chocolade en roer tot de chocolade volledig is gesmolten.
Voeg het vanille-extract toe en meng goed.
Laat de vulling ongeveer 30 minuten in de koelkast afkoelen tot het stevig genoeg is om op te spuiten.
Spuit de afgekoelde vulling op de onderkant van de helft van de makaron schelpen.
Plaats de resterende schelpen bovenop de gevulde schelpen om een sandwich te vormen.
Laat de macarons minstens 24 uur in de koelkast rusten zodat de smaken kunnen mengen en de textuur verbetert.
Breng de macarons op kamertemperatuur voor het serveren.
Eet smakelijk!
No Comments