Ontbijt

Croque Madame

Croque Madame is een klassieke Franse sandwich en is een variant van de Croque Monsieur, met een ei erop. Hier is een eenvoudig recept:

Ingrediënten:

4 sneetjes witbrood
2 eetlepels boter (voor het roosteren van het brood)
2 plakjes ham
2 plakjes kaas (bij voorkeur Gruyère of een andere smeltkaas)
2 eieren
1 eetlepel boter (voor het bakken van de eieren)

Voor de bechamelsaus:
1 eetlepel boter
1 eetlepel bloem
1 kop melk
Zout, peper, nootmuskaat

Bereidingswijze:
Bechamelsaus Bereiden: Smelt de boter in een pan. Voeg de bloem toe en bak deze lichtjes aan. Voeg vervolgens de melk langzaam toe en roer constant tot je een gladde saus hebt. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Zet de saus opzij.

Sandwiches Voorbereiden:

Rooster de sneetjes brood aan beide zijden met de boter.
Leg op twee sneetjes brood een plakje ham en een plakje kaas.
Dek af met de resterende sneetjes brood.
Bechamelsaus Aanbrengen: Giet de bechamelsaus over de sandwiches.

In de Oven Bakken: Zet de sandwiches in een voorverwarmde oven op 180°C en bak tot de kaas gesmolten is en de bovenkant lichtbruin is (ongeveer 5-7 minuten).

Eieren Bakken: Smelt de boter in een pan en bak de eieren. Het eiwit moet volledig gaar zijn, terwijl de dooier zacht en vloeibaar blijft.

Serveren: Leg op elke sandwich een gebakken ei.

Serveer warm en eet smakelijk!

    Leave a Reply

    Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

    Fout: geen feed gevonden met ID 3.

    Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.