Diner

Hasanpasa Gehaktbal

Hasanpaşa gehaktbal Recept

Ingrediënten:

Voor de gehaktbal:

500 gram gehakt
1 ui (geraspt)
2 teentjes knoflook (geperst)
1 ei
2 sneetjes oud brood (geweekt en verkruimeld)
1 theelepel zout
1 theelepel zwarte peper
1 theelepel komijn
1 theelepel chilipoeder

Voor de puree:

3 grote aardappelen
1 eetlepel boter
Een halve kop melk
Zout
Zwarte peper

Voor de saus:

1 eetlepel tomatenpuree
1 kop water
2 eetlepels olijfolie

Voor de topping:

1 kop geraspte kaas
Gedroogde munt

Bereidingswijze:

gehaktbal bereiden:

Doe het gehakt in een grote kom. Voeg de geraspte ui, geperste knoflook, ei, geweekt en verkruimeld brood, zout, zwarte peper, komijn en chilipoeder toe.
Kneed alles goed door elkaar. Vorm balletjes ter grootte van een walnoot van het mengsel.
Druk de balletjes plat en maak een kuiltje in het midden.
Puree bereiden:

Kook de aardappelen en schil ze. Stamp de aardappelen tot een gladde puree.
Voeg boter, melk, zout en zwarte peper toe aan de puree en meng goed.
Samenstellen van de köfte:

Vul de kuiltjes in de köfte met de aardappelpuree.
Plaats de gevulde köfte in een ingevette ovenschaal.

Tomatensaus bereiden:

Verhit de olijfolie in een kleine pan en voeg de tomatenpuree toe. Bak dit een paar minuten.
Voeg het water toe en breng aan de kook. Giet de saus over de köfte.
Bakken:

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bak de köfte in de voorverwarmde oven gedurende 25-30 minuten.
Kaas en munt toevoegen:

Haal de gehaktbal uit de oven en strooi de geraspte kaas erover.
Plaats de schaal opnieuw in de oven en bak nog eens 5-7 minuten tot de kaas gesmolten is.
Haal de köfte uit de oven en strooi er gedroogde munt over voor het serveren.

Serveer de Hasanpasa köfte warm met rijst of een salade.

Eet smakelijk!

    Leave a Reply

    Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

    Fout: geen feed gevonden met ID 3.

    Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.