Lunch Ontbijt

Broccoli Pannenkoek

 

Hier ben ik met een pittig recept voor broccolipannekoek!

Ingrediënten

1 kop bloem
1/2 kop volkorenmeel
1 theelepel bakpoeder
1/2 theelepel baksoda
1/2 theelepel zout
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel komijn
1 theelepel zwarte peper
1/2 theelepel kurkuma
1/2 theelepel gemberpoeder
1/2 theelepel knoflookpoeder
1 kop melk
1/2 kop yoghurt
2 eieren
2 eetlepels olijfolie
1 kop fijngesneden broccoli
1/2 kop geraspte kaas (cheddar of Parmezaanse kaas)
1/4 kop fijngesneden lente-uitjes

Bereiding:

Meng in een grote kom de bloem, volkorenmeel, bakpoeder, baksoda, zout, paprikapoeder, komijn, zwarte peper, kurkuma, gemberpoeder en knoflookpoeder.
Klop in een andere kom de melk, yoghurt, eieren en olijfolie samen.
Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten en meng tot een glad beslag.
Voeg de fijngesneden broccoli en geraspte kaas toe aan het beslag en meng goed. Voeg, indien gewenst, de fijngesneden lente-uitjes toe.

Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur en vet licht in. Schep een lepel beslag in de pan en bak de pannenkoeken aan beide zijden goudbruin (ongeveer 2-3 minuten per kant).
Serveer de pannenkoeken warm.

Eet smakelijk!

    Leave a Reply

    Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

    Fout: geen feed gevonden met ID 3.

    Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.