Diner

Polenta met champignons

Hier hep ik een makkelijke polenta recept met champignons!

Ingrediënten:

1 kop polenta (maïsmeel)
4 koppen water of kippenbouillon
1 theelepel zout
2 eetlepels boter
1/2 kop geraspte Parmezaanse kaas

Bereiding:

Breng het water of de kippenbouillon aan de kook in een grote pan. Voeg zout toe.
Voeg de polenta langzaam toe aan het kokende water, terwijl je constant roert om klonteren te voorkomen.
Zet het vuur laag en kook de polenta, terwijl je regelmatig roert, gedurende ongeveer 20-25 minuten. De polenta moet dik en romig worden.
Voeg de boter en de geraspte Parmezaanse kaas toe als de polenta gaar is. Roer goed door.
Giet de polenta op een serveerschaal en strijk het glad.

Gebakken Champignons recept:

Ingrediënten:

2 eetlepels olijfolie
1 grote ui, in dunne plakjes
2 teentjes knoflook, fijngehakt
500 gram champignons, in plakjes
1 theelepel zout
1/2 theelepel zwarte peper
1 eetlepel verse tijm of 1 theelepel gedroogde tijm
1 eetlepel verse peterselie, fijngehakt

Bereiding:

Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de gesneden ui toe en bak tot deze gekarameliseerd is, ongeveer 10 minuten.
Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak nog 1-2 minuten.
Voeg de gesneden champignons toe aan de pan. Breng op smaak met zout en peper. Bak de champignons tot ze hun vocht loslaten en weer hebben opgenomen, ongeveer 10 minuten.
Voeg de verse of gedroogde tijm toe en roer goed door.
Haal van het vuur en voeg de verse peterselie toe.

Giet de gebakken champignonsover de polenta en serveer warm.

Eet smakelijk!

    Leave a Reply

    Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

    Fout: geen feed gevonden met ID 3.

    Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.