Lunch

Calzone

İngrediënten:

Voor het deeg:

2 kopjes bloem
1 theelepel instant gist
1 theelepel suiker
1 theelepel zout
1 eetlepel olijfolie
Een halve kop lauwwarm water

Voor de vulling:

1 middelgrote ui
2 middelgrote tomaten
100 gram chorizo
1 groene paprika
1/4 kopje verse basilicum
1/2 kopje geraspte Parmezaanse kaas
1 eetlepel olijfolie
Zout en peper

Voor de bovenkant:

1 eetlepel olijfolie
1 losgeklopt ei

Bereiding:

Meng in een grote kom de bloem, gist, suiker en zout. Voeg de olijfolie en het lauwwarme water toe. Kneed tot een zacht en elastisch deeg. Bedek het deeg en laat het ongeveer 1 uur rijzen.

Verhit de olijfolie in een pan. Voeg de uien toe en bak tot ze zacht zijn. Voeg vervolgens de chorizo, groene paprika en tomaten toe en bak nog een paar minuten. Haal van het vuur en voeg de gesneden basilicum, Parmezaanse kaas, zout en peper toe. Meng en laat afkoelen.

Rol het gerezen deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot een cirkel van ongeveer 30 cm in diameter.

Verdeel de vulling over de helft van het deeg, laat aan de randen wat ruimte over. Vouw de andere helft van het deeg over de vulling en druk de randen goed aan om af te sluiten.
Bestrijk de bovenkant met olijfolie en het losgeklopte ei.
Bak in een voorverwarmde oven op 200°C gedurende 20-25 minuten tot de calzone goudbruin is.

Snijd in stukken en serveer warm.

Eet smakelijk!

    Leave a Reply

    Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

    Fout: geen feed gevonden met ID 3.

    Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.