Lunch

Tsjerkes Kip

 

Tsjerkes kip, hartig en voedzaam, is een heerlijke gerecht met sappige kip, geurige kruiden en smaakvolle groenten. Dit recept neemt je mee op een culinaire reis naar de smaken van de Kaukasusregio. Bereid je voor op een smaakvol avontuur terwijl we samen deze traditionele Çerkes kip bereiden!

Ingrediënten:

500 gram kipfilet, in blokjes gesneden
2 eetlepels olijfolie
1 grote ui, fijngesneden
2 teentjes knoflook, geperst
2 grote tomaten, geraspt of in blokjes gesneden
1 eetlepel paprikapuree
1 theelepel paprikapoeder
Zout en peper naar smaak
Optioneel: peterselie of dille

Bereidingswijze:

Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de in blokjes gesneden kipfilet toe en bak deze gedurende ongeveer 5-7 minuten, of tot de kip van kleur verandert en het vocht verdampt.
Voeg de fijngesneden ui en geperste knoflook toe aan de kip. Bak gedurende ongeveer 5 minuten.
Voeg de geraspte of in blokjes gesneden tomaten toe aan de pan. Bak gedurende ongeveer 5-7 minuten, of tot de tomaten hun vocht hebben afgegeven en ingedikt zijn.
Voeg de paprikapuree en paprikapoeder toe aan de pan. Breng op smaak met zout en peper. Bak gedurende ongeveer 10-15 minuten, of tot de kip gaar is en de saus is ingedikt.
Haal de gekookte kip van het vuur en serveer met peterselie of dille.
Serveer met bijgerechten zoals rijst, of brood.

Eet smakelijk!

    Leave a Reply

    Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

    Fout: geen feed gevonden met ID 3.

    Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.