Diner

Champignon Quiche

 

Hier is een heerlijk recept voor een champignon-, rozemarijn- en kaastaart! Met zijn gezonde en voedzame ingrediënten zal het zeker een favoriet worden bij iedereen aan tafel. Deze heerlijke champignontaart kan zowel warm als koud worden geserveerd en is ideaal voor elk moment van de dag.

Ingrediënten:

Voor het deeg:

1,5 kopje bloem
100 gram boter of margarine (koud, in blokjes gesneden)
1 ei
Een snufje zout
Voor de vulling:

200 gram champignons (in plajken gesneden)
1 eetlepel boter of olijfolie
1 rode paprika (in blokjes gesneden)
1 groene paprika (in blokjes gesneden)
1 ui (fijngehakt)
2 teentjes knoflook (geperst)
Een snufje zout en peper
Een snufje gehakte verse rozemarijnblaadjes
1 kopje geraspte kaas
3 eieren
1 kopje melk of room

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Voor het deeg, meng de bloem en zout in een kom. Voeg de koude boter toe en wrijf met je vingers tot het mengsel op broodkruimels lijkt. Voeg dan het ei toe en kneed het deeg. Vorm het deeg tot een bal, wikkel het in plasticfolie en laat het 30 minuten in de koelkast rusten.
Bak de champignons en gesneden paprika’s in een pan met boter of olijfolie tot ze zacht zijn. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze zacht zijn. Breng op smaak met zout, peper en rozemarijn. Haal van het vuur en laat afkoelen.
Rol het deeg uit met een deegroller en plaats het in een ingevette taartvorm. Druk het deeg stevig aan in de bodem en langs de randen van de vorm.
Verdeel het champignonmengsel over het deeg. Strooi de geraspte kaas erover.
Klop de eieren in een kom. Voeg melk of room toe en meng goed. Giet dit mengsel over de champignons en kaas.
Bak de taart in de voorverwarmde oven gedurende 30-35 minuten of tot de bovenkant goudbruin is.
Haal uit de oven en laat even afkoelen voordat je hem in plakjes snijdt.

Eet smakelijk!

    Leave a Reply

    Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

    Fout: geen feed gevonden met ID 3.

    Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.