Lunch

Humus

Dit recept zal je helpen om een basis hummus te bereiden. Je kunt de ingrediënten en kruiden naar wens aanpassen.

Ingrediënten:

1 kop gekookte kikkererwten
1/4 kop tahin (gemalen sesamzaad)
1-2 teentjes knoflook (optioneel)
Sap van 1 citroen
2 eetlepels olijfolie
Zout
1/2 theelepel komijn
Sesamzaadjes of rode paprikapoeder (ter garnering)

Bereidingswijze:

Week de kikkererwten een nacht van tevoren in water. Kook de volgende dag de kikkererwten tot ze zacht zijn. Giet af en zet opzij.
Doe de gekookte kikkererwten, tahin, citroensap, olijfolie en indien gewenst de knoflook, zout en komijn in een blender of keukenmachine.
Mix de ingrediënten tot een gladde massa. Als de humus te dik is, kun je wat water toevoegen om de consistentie aan te passen.
Schep de humus in een serveerschaal en besprenkel met wat olijfolie. Je kunt het ook garneren met sesamzaadjes of rode paprikapoeder.
Serveer de humus met vers brood, groenten of crackers.

Eet smakelijk!

    Leave a Reply

    Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

    Fout: geen feed gevonden met ID 3.

    Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.